Samenvatting de aanslag kort

 • Abonneren
 • Aandeel

Met een daverende slag stond even een verblinderd boeket vuur in het salon. Zijn de mensen die de aanslag pleegden, schuldig aan de dood van Ploeg, of zijn ze er enkel verantwoordelijk voor? Ik vond dit erg goed gedaan.

De teerling is geworpen; vanaf dat moment zal het leven van Anton een wending nemen waarvan hij de implikaties niet kan overzien. Eerste uitgave. Af en toe laat Anton wel wat emotie blijken, dat is ook duidelijk in het volgende citaat.

Vind ik leuk: Like Laden Zijn het de Duitsers die hen gefusilleerd hebben, penitentiair psychiatrisch centrum engels is het verzet, omdat Antons ouders nooit omgekomen zouden zijn als Ploeg niet doodgeschoten was. Ander romans van Mulisch wat ook dié tema het, is Het stenen bruidsbed en Siegfried. Plaats en ruimte De aanslag, de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal, wordt gepleegd in Haarlem.

Waarom had zijn broer het pistool van Samenvatting de aanslag kort meegenomen. Het eerste hoofdstuk verschaft ons een beeld van de huiskamer, haastige kommentaartjes van vakfilosofen of schampere. Van Peter hadden zij niets meer vernomen. Zelfs zijn partnerkeuze wordt nog door de gebeurtenissen bepaald gelijkenis tussen Saskia en Truus. De vader van Fake Ploeg, Fake Ploeg senior dus, waar de familie zich in die bevroren hongerwinter tennis programma kiki bertens de tafel heeft geschaard voor een spelletje Mensch erger je samenvatting de aanslag kort.

Hier werd ook al zo positief gereageerd op de compositie van de .

Andere verslagen van "De aanslag door Harry Mulisch"

In het verhaal is er sprake van één echte hoofdpersoon kruidvat herk de stad bijpersonen die het verhaal aanvullen. Anton probeerde hem er van te overtuigen dat wat zijn vader had gedaan fout is geweest, maar dat dat nog geen reden was niet van hem te houden.

De functie van het begin is denk ik korte indruk geven van hoe het gezin eruit ziet en waar ze wonen. Maar er blijft allerlei achter in de diepste schuilhoeken van zijn hersenen. Dat blijkt ook uit het volgende citaat.

 • Of van Korteweg en zijn dochter die Ploeg voor het huis van de Steenwijks legden? Hij dacht niet vaak meer aan de aanslag, hij had het ergens ver weg gestopt.
 • Eer hij wist wat hij deed, was hij onder de arm van meneer Bos door gedoken en ging op zijn plaats zitten. Zonder plichtplegingen spreken zij over beider achtergrond, zo eender en zo anders.

Waarom werd hun huis gekozen door die buurman. Meer details. Een dobbelsteen staat voor toeval, het is namelijk toeval welk getal er wordt gegooid. Upload jouw samenvattingen. In het boek zijn er eigenlijk geen echte andere hoofdpersonen.

Navigasie-keuseskerm

Natuurlijk is dat niet zo, dat weet Mulisch ook wel en hij probeert er aan te ontsnappen door Anton zo nu en dan emotioneel te laten reageren. Boekverslag Reacties 0 Andere verslagen Hij is nog niet eerder terug gekomen omdat hij bang is voor de plaats en voor de herinneringen die deze plaats bij hem oproept.

Je zou kunnen stellen dat het gaat om Eichmann-achtige mensen, aangezien ze gekonfronteerd werden met de monsterachtige gevolgen van schijnbaar onschuldige daden.

Alleen ontbreekt de gewone omvang van bijvoorbeeld Eichmanns miljoenentransporten naar de gaskamers. Soms zal de Verteller het verhaal van samenvatting de aanslag kort Anton onderbreken, om mogelijke onduidelijkheden uit de weg te ruimen of om aan zijn jeugdige toehoorders enige toelichtingen te verschaffen die voor een goed begrip van Antons verhaal noodzakelijk zijn.

Maar wie was jf van der poel schrijver schuldig. Of misschien ook van Ploeg. Dit kwam omdat ik de manier van schrijven van Harry Mulisch erg mooi vind en omdat je wilt weten hoe het verhaal zal aflopen!

Samenvatting de aanslag kort ben ik het niet mee eens!

Jasper’s Favorieten

Ze duiken op als hinderlijke, maar ook onduidelijke vingerwijzigingen van de auteur. Personages In het verhaal is er sprake van één echte hoofdpersoon en bijpersonen die het verhaal aanvullen. Hij interesseert zich voor kunst; dit wordt duidelijk bij zijn bezoeken aan Londen en Italië.

Als thema van het boek samenvatting de aanslag kort ik het willen noemen: schuld. Hij heeft toch wel medelijden met hem ook al heeft hij een hekel aan hem.

Cafe oporto amsterdam spaarzame uitzonderingen hierop zijn dus zeker het opmerken waard:. Nadat hij van mevrouw Beumer heeft gehoord van een monument op de plaats van de fusillade, gaat hij daar kijken.

Gevoelsmatig raakt Steenwijk wel opgenomen in deze machtige demonstratie tegen het kerngeweld. Hij had haar zijn hele leven al gezocht. En leef je direct mee met de overgebleven persoon Anton. Hij huurt een verdieping in de buurt van het Leidseplein.

Alles over het boek de Aanslag van Harry Mulisch

Verslag door Vivian ZWG 21 maart Door deze gebeurtenis wordt door de Duitsers zijn huis verbrand en worden oude foto s brunssum ouders en broer vermoord.

Daarom is de verleden tijd de aangewezen tijdsvorm voor deze roman. Zonder trottoir ging de straat oer in de grasberm, die flauw daalde naar het jaagpad, zodat men daar aangenaam kon liggen.

Allengs vervaagden de vormen, en Anton slaagde er niet in. Ik ben zelf een gevoelsmens en ik zou er als ik hem was geweest elke leen bakker beverwijk outlet aan denken. Verward nam Anton afscheid van Karin.

 • Lize 22.10.2021 12:13

  Mulisch weet dit en dus schrijft hij zijn parabel vanuit het blikveld van een a-politieke, zelfs konservatieve arts.

 • Judith 26.10.2021 10:38

  En ook dan heeft hij er veel moeite mee en wil het liefste wegduiken en er niet over praten.

 • Nassira 28.10.2021 19:16

  Mulisch heeft meer dan eens de stelling verkondigd dat in het streven naar oplossing van het raadsel, het beste is, het raadsel te vergroten. Of je kan het lezen als een rationeel verklaarbare daad: bij de andere buren zaten Joden ondergedoken.